Vpiši iskalni niz

Marija Ana Oman, dr. med., spec. oftal

Leta 1975 je zaključila študij na medicinski fakulteti v Ljubljani. Sprva je delala kot splošna zdravnica, nato pa specializirala oftalmologijo na očesni kliniki v Ljubljani. Specialistični izpit iz oftalmologije je opravila leta 1990. Potem se je zaposlila v okulistični ambulanti v Škofji Loki. Leta 1997 je začela s samostojnim delom kot koncesionarka. Je ustanoviteljica in začetnica Očesnega centra Optomed.

Anja Kalinšek, dr. med., spec. oftal.

Maria J. Avguštin, dr.med., spec. oftal.

Izhaja iz Argentine, kjer je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Buenos Airesu, se specializirala iz oftalmologije v Očesni bolnišnici Svete Lucije v Buenos Airesu, prejela naziv specialist oftalmolog in magistrirala iz Oftalmologije. Vodila je tudi očesni oddelek v regionalni bolnišnici Rio Gallegos v Južni Patagoniji.

V Sloveniji je nostrificirala diplomo na Medicinski fakulteti, opravila strokovni izpit na Ministrstvu za zdravje, po opravljenem preizkusu usposobljenosti pa ji je Zdravniška zbornica Slovenije priznala v tujini pridobljeni specialistični naziv. V času specializacije in po njej se je dodatno izobraževala predvsem na področjih bolezni roženice in mrežnice, sedaj pa svoje strokovno znanje dopolnjuje z udeležbo na strokovnih izobraževanjih po vsem svetu.

asist. Špela Markelj, dr. med

Leta 2005 je zaključila študij medicine na medicinski fakulteti (univerza v Ljubljani), nato pa leta 2015 končala specializacijo iz oftalmologije na Očesni kliniki, kjer je zaposlena še sedaj. 

dipl. optometristka Tina Nolimal

Tina je najprej leta 1997 diplomirala na organizaciji dela - kadrovska smer na univerzi Maribor, kasneje pa se je odločila za optometrijo. Sprva je leta 2000 pridobila naziv Bachelor of Science-BSc Hons Optometry (diplomirani naravoslovec, smer Optometrija) na optometristični univerzi Ulster University UK, kasneje pa leta 2015 še magistrski naziv Master of Science (MSc) na Clinical Visual Science na Ulster University UK. Ima več kot 25 let delovnih izkušenj na področju optometrije, optike in vodenja. Od leta 2021 pa deluje izključno kot optometristka, s poudarkom na refrakciji in kontaktnih lečah. V prostem času rada potuje z družino, smuča in kolesari.