Vpiši iskalni niz

Smo skupina strokovnjakov - združeni z enotno vizijo - zagotoviti visokokakovostno oskrbo na področju očesnega zdravja in korekcije vida. Ambulanta deluje pod okriljem Marije Ane Oman, dr. med., spec. oftal., in Anje Kalinšek dr. med., spec. oftal. V ambulanti pa občasno pri delu pomagajo Maria J. Avguštin, dr.med., spec. oftal.,  asist. Špela Markelj, dr. med.  ter dipl. optometristka Tina Nolimal. Naša ekipa je strokovna, izkušena in se trudi, da boste na pregledu imeli najboljšo možno izkušnjo obravnave. S stalnim izobraževanjem vseh zaposlenih si prizadevamo, da bi naše storitve izboljšali in jih dvignili na višji nivo. Poleg zgoraj omenjenih zdravniki v timu sodelujeta tudi dve diplomirani medicinski sestri, ki prijazno sprejmeta paciente, izvedena diagnostično-terapevtske postopke in jih ustrezno pripravita na nadaljnjo obravnavo pri zdravniku. 

Izvajamo tako diagnosticiranje kot tudi zdravljenje očesnih bolezni (npr. glavkom, sive mrena, različna očesna vnetja, keratokonus, diabetična retinopatija, bolezni mrežnice...). Z ustrezno korekcijo vida pomagamo pri motnjah vida (kratkovidnost, daljnovidnost, presbiopija, astigmatizem). Kakovost storitev gradimo na znanju, izkušnjah in najsodobnejši tehnologiji. Pri tem nam pomagajo sodobni diagnostični aparati, ki jih stalno dopolnjujemo in nadgrajujemo. To so avtomatski kerato-refrakto-tono-pachimeter (aparat, ki v eni napravi združuje merjenje refkrakcije, brezkontaktno tonometrijo, keratometrijo in pahimetrijo), OCT (optična koherentna tomografija), ki je v veliko pomoč naših zdravnikom pri diagnosticiranju očesnih bolezni, ker omogoča tridimenzionalno slikanje roženica, mrežnice in očesnega ozadja z mikrometrsko razločnostjo.  V naši ambulanti imamo tudi aparat za preiskavo vidnega polja (perimeter) in aparat za testiranje nočnega vida (niktometer).

Perimeter

OCT

Kerato-refrakto-tono-pachimeter

Storitve opravljamo v okviru mreže javne zdravstvene službe, poleg tega pa opravljamo tudi samoplačniške preglede za posameznike in podjetja. Naš očesni center ima moderno opremljeni dve ambulanti, ki omogočata istočasno delo dveh strokovnjakov. Vsako ambulanto spremlja sestrska soba, v kateri medicinski sestri opravljata administrativna in druga dela po navodilu zdravnika.  Poleg tega imamo tudi operacijsko sobo, ki nam omogoča opravljanje manjših kirurških posegov (prebrizgavanje solzevodov, operacije halacija, cist, bradavic,...). To je velika prednost za naše paciente, ker jim s tem omogočimo takojšnjo, celostno obravnavo in jih ne potrebujemo napotiti  na nadaljnjo obravnavo na terciarni nivo.  Specializirani smo tudi za predpisovanje kontaktnih leč, saj v naši ekipi sodeluje tudi dipl. optometristka, ki je posebej usposobljena za opravljanje vseh potrebnih meritev za določitev natančne korekcije vida in predpis kontaktnih leč.


Sestrska soba

 Ambulanta

Operacijska soba