Vpiši iskalni niz

Pregled za očala

Pregled za očala, ki ga opravljamo v Očesnem centru Optomed zagotavlja obravnavo s strani profesionalcev in ponuja storitev najvišje kakovosti, saj preglede opravlja zdravnik specialist oftalmolog. Pregled za očala tako opravljajo zgolj zdravniki, torej osebe, ki so usposobljene za ugotavljanje dioptrije ter očesne patologije in vam ugotovljene meritve lahko na razumljiv način tudi pojasnijo.

Ali za pregled za očala potrebujem napotnico?

Za pregled ne potrebujete napotnice, temveč morate imeti urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Do pregleda za očala ste upravičeni na vsake dve leti od zadnjega pregleda. Izjemo predstavljajo le otroci (do dopolnjenega 15 leta) kateri lahko pregled za očala opravljajo vsako leto, zanj pa potrebujejo napotnico.

Če ste od vašega izbranega osebnega zdravnika že pridobili napotnico za pregled pri oftalmologu, si lahko več o pregledih na napotnico preberete tukaj

Koliko časa čakam na pregled za očala?

Možne termine lahko preverite s klicem na našo telefonsko številko 04 511 17 12  ali s prijavo tukaj

Okvirne čakalne dobe lahko preverite tukaj.

Kaj vključuje pregled za očala? 

Nudimo vam strokoven in poglobljen pregled, ki je, poleg kasnejšega pregleda za kontaktne leče, specialističnega pregleda ali predoperativnega pregleda najpogostejši pregled s katerim se vsak posameznik sreča vsaj enkrat v svojem življenju in katerega je priporočljivo opraviti v primeru kakršnih koli simptomov, ki spreminjajo ali otežujejo vaš način videnja do sedaj. Obisk okulista je priporočljiv tudi zaradi rednih kontrol očesnega tlaka, ki vam lahko kasneje v življenju povzroči neljube težave, vaš vid pa lahko tudi trajno poslabša.


Stopite v stik z nami