Vpiši iskalni niz

Pregled za očala

Pregled za predpis očal je pregled, osredotočen samo na določanje dioptrije. Ne vključuje pregleda očesnih struktur z biomikroskopom, meritev očesnega pritiska in drugih preiskav. Za pacienta je brezplačen, saj ga podpira zavarovalnica. Do pregleda ste upravičeni 1x letno. Za pregled ni potrebna napotnica, za naročilo na pregled pa potrebujemo vašo ZZZS številko.

Pri nas lahko opravite tudi samoplačniški pregled za predpis očal. Cena le tega je 55 eur in omogoči preskok malce daljše čakalne vrste za koncesijske preglede. 55 eur, ki jih plačate za pregled, vam ob nakupu očal v naši optiki povrnemo.


Pregled za (podaljšanje) vozniškega dovoljenja

Po 80. Letu za podaljšanje vozniškega dovoljenja potrebujete opraviti pregled za voznike motornih vozil pri oftalmologu.


Okulistični pregled

Očesni pregled je zdravniški pregled specialista za očesne bolezni (oftalmologa). Namen pregleda je diagnostika in zdravljenje očesnih bolezni otrok in odraslih. Obsega pregled zunanjih očesnih struktur, sprednjih očesnih delov in očesnega ozadja z biomikroskopom, meritev očesnega pritiska in druge preiskave. V primeru izdane napotnice za okulistični pregled se lahko obrnete na nas. Zdravstvene storitve, ki jih izvajamo so navedene tukaj, čakalne dobe pa tukaj.

Pri nas lahko opravite tudi samoplačniški okulistični pregled. Cena le tega je med 55 -100 eur, odvisno od preiskav, ki so potrebne in jih oftalmolog izvede na pregledu.


Pregled za (podaljšanje) vozniškega dovoljenja

Gre za očesni pregled, kjer se ugotavlja zmožnost za vožnjo motornih vozil vseh kategorij ali za opravljanje določenih del. Le ta je potreben tudi po dopolnjenem 80 letu. Naša ambulanta take preglede ponuja za ceno 65 eur. Zdravnik oftalmolog vam po opravljenem pregledu izda ustrezen usmerjen izvid glede sposobnosti za vožnjo, ki ga posredujete ambulanti za medicino dela, prometa in športa.


Pregled za predpis kontaktnih leč

Pregled za predpis kontaktnih leč je osredotočen na določanje dioptrije ter na predpis ustreznih  kontaktnih leč. V primeru, da kontaktnih leč še niste nosili, vam ponudimo ustrezne napotke za rokovanje in nego z njimi. Pregled za kontaktne leče je samoplačniška storitev.

Stopite v stik z nami